info@cultuurvogelweb.nl

Europese vogels kweken deel 1, 2 en 3

Het kweken van Europese vogels is een uitdagende hobby. Voordat een liefhebber hier aan begint, is het belangrijk een paa basis principes onder knie te hebben. Ik heb voor de SEC een aantal artikelen geschreven, die een beginnend kweker op weg kan helpen.

Probiotica zin of onzin

De vogelhobby is ook een bron van inkomsten voor de leveranciers van allerhande voedingsmiddelen en attributen. Zijn alle supplementen wel nuttig voor uw vogels. In dit artikel wordt ingegaan op het gebruik van probiotica.

Waterververs systeem

Vers water is belangrijk voor de gezondheid van de vogels. Hoe op een simpele manier een automatisch ververs systeem kan worden gemaakt, wordt uitgelegd in dit artikel.

Muizen in de voliere

Muizen die toegang hebben weten te krijgen tot de voliere kunnen een ware plaag vormen. Naast dat zij ziekten kunnen overbrengen, kunnen zij ook het broedproces verstoren.

Belangrijke ziekte verwekkers

Het gezondhouden van uw vogelbestand is een belangrijke opgave als u serieus met de hobby bezig bent. In dit artikel worden een aantal belangrijke ziekteverwekkers besproken

Protozoaire ziekteverwekkers

Coccidiose en atoxoplasmose zijn een belangrijke bedreiging voor de gezondheid van onze vogels. Deze artikelen geven een inzicht in de infectiecyclus van deze protozoen.

De kweek met de zwartkop


Kruisbekken

Kruisbekken zijn schitterende vogels om in de voliere te hebben. Ik heb ze jarenlang gekweekt. Hierbij mijn ervaringen met deze grappige vogels.